Alla inlägg under maj 2009

Av Dina - 6 maj 2009 09:18

Igår eftermiddag när jag skulle gå ut med Athos träffade jag på en mycket god vän som jag inte träffat på fem år. Han är läkare från Irak, men pga att han är kurd fick han inga jobb där så han kom till Sverige. Vi jobbade tillsammans för ca 6 år sen, sen flyttade han till Gävle och vi tappade kontakten tills nu, nu är han tillbaks i Stockholm igen.

När vi gick och pratade kom vi in på Svensk byråkrati.... Finns en hel del att säga om, som dom flesta kanske vet.

Då berättade han om sin mamma, hon bor i Irak, har ingen önskan om att flytta till Sverige eftersom hon har det bra där hon bor, men däremot skulle hon vilja komma och hälsa på sin son och även träffa sitt barnbarn som snart fyller 6 och som hon aldrig har sett live.

Fyra gånger har hon sökt besöksvisum för en månad och fyra gånger har hon fått avslag med motivationen att det är så instabilt i det land hon kommer ifrån att de finner risk för att hon ska söka asyl här i Sverige.

Samtidigt skickas många Irakiska flyktningar tillbaks till Iran eftersom man tycker att läget är så stabilt där nu att det inte finns någon risk för deras säkerhet....

Jag hittar inte logiken, men emigrationsverket och logik passar kanske inte ihop....


Av Dina - 5 maj 2009 10:38

Tänk när något händer så kommer det fler saker samtidigt.

Allt på en gång. På två månader ska jag hinna med :

En invigning, planera studenten, få hit mamma frång Grekland, dvs hitta och boka biljett åt henne, ha studentskiva, gå på skolavslutning, se till att mamma åker hem igen med Mia, Ottilia och Oliver, åka på bröllop.

Allt detta sker inom loppet på mindre än två månader och emellan där ska jag hinna jobba och ta hand om resten... I´m gonna need rehab... jo, jag glömde att jag ska operera tummen därnågonstans också... Hahaha... Jag ska smuggla med mig morfintuben hem.

Så, nu ska jag dra ett djupt andetag, resa mig från stolen jag sitter på, ställa mig och förbereda middagen, baka en kaka, röja upp, ta ut Athos på en långis för kl 15:00 kommer Giovanni hit med några andra människor som är här på besök från..... ÅH MY GOD!..... MEXICO!!!

Nu fattas det bara att man åker på någon svininfluensa också...*suck*

Jaja, vad är en bal på slottet???


Av Dina - 4 maj 2009 18:03

Telefonen ringde redan kl. 7:30, typiskt jag hade velat legat och dra mig idag. Men det sket sig. Väl uppe kunde jag lika gärna göra kaffe och sätta igång med allt som jag som vanligt har skjutit upp till sista minuten. Så idag har jag tagit tag i min strykhög, som var upp till taket. Deklarerat åt mig och barnen, varit i centrum och handlat, passade där på att leta efter inbjudningskort som jag skulle ha till Max´studenten men hittade absolut inga. Så går det när man väntar in i det sista. Åkte hem för att plocka på mig kortet som ska användas på plakatet och åka till Forum för att lämna in det på Expert. När jag ändå var där irrade jag runt för att göra ett sista försök att hitta inbjudningskort, och där i den braiga butiken (som har räddat mig flera ggr) Gallerix hittade jag inbjudningskort och allt möjligt annat som kan behövas till en student! Underbart!

Står i skrivande stund vid diskbänken, faktiskt, och väntar på att pastavattnet ska koka så jag kan göra iordning middagen. Pasta med spenat och vitlök blir det idag. Gott! Sen ska jag gå min skogenrunda, har inte varit på en långis med Athos idag eftersom det har regnat och han vill inte gå ut då. Sen ska jag sjunka ner i soffan för jag känner att jag har gjort mitt för idag... *hoppas jag* :-)


Av Dina - 4 maj 2009 08:34

Häromdagen var jag inne i stan på ett ärende.

Passade då på att möta upp Yvonne för en frukost.

Efter frukosten behövde jag uppsöka ett apotek för att inhandla vissa vitaminer som jag behövde. När vi gick kungsgatan fram så kände jag hur hela gatan plötsligt doftade. Inte parfym och inte rökelse, men någon blandning av..

Jag tittade in i butiken bredvid mig, och det första jag trodde att jag såg var olika ostar, men det var tvålar. Som, vid närmare titt liknade olika bakverk. Hon hade tvål mot allt, för allt, till allt.

Schampo tvål, skrubbtvål, efterfuktande tvål det som inte fanns är inte tillverkat.

Så, vi köpet oss ett spakit och bestämde att vi skulle ha en spakväll på söndagen.

Jag åkte hem till Yvonne, och efter en fika och middagsinhandling, fyllde vi badkaret med varmt vatten.

Tände ljus överallt och släkte lamporna och så badade vi arombad.

Efter det satt vi i ångbad med ansiktet för att sedan lägga en ansiktsmask och ta ett fotbad.

Jag kan bara säga att mitt anskite ser så friskt ut idag, och det var det bästa fotbadet jag någonsin har haft. Det var otroligt vilka prudukter hon hande där. Alla borde pröva! Jag kommer defenetivt att gå dit igen. Och så var tjejen i butiken väldigt trevlig och hjälpsam, sånt uppskattas.


Vi hann inte mer än börja med middagen förrän dom dök upp, Jean, Nikos och Pekka. Vi hade en mycket trevlig middag. Pekka, som är fotograf, visade kort från när vi alla var i Rosendals trädgård härom veckan.

Nikos, kom med ett extra spakit till mig och Yvonne, och Jean bjöd in oss till öppningen av den nya Louis Vitton affären som är den 7 maj.... Panik!!!


Av Dina - 2 maj 2009 23:40

Mia kom hem ilsket som ett bi. Hon hade suttit på bussen och, som jag fattade det, sätet i höjd med hennes fast på andra sidan gången hade det suttit en man. Eller som hon uttryckte det: "En äckelgubbe!"

Han hade tittat ett flertal gånger på Mias byst och nu var hon förnärmad och kränkt och arg. Jag förstod hennes känsla, men försökte ändå tona ner henne med att tala om att hon faktiskt utsätter sig genom att använda både pushup bh och inlägg och uringad tröja, icke att förglömma.

"Det drar uppmärksamheten till sig" försökte jag.

"Det är det det är till för, fräste hon, men inte för gubbar utan för killar i min ålder!!!"

"Ja, men hur gammal var han då?" frågade jag eftersom hon var så upprörd och jag kunde faktiskt se framför mig en äcklig gammal snuskgubbe som tittar på henne med hungrande ögon...

"Gammal! Säkert 30-35 år!! fräste hon

Jag skrattade för mig själv, ville inte visa henne, och tänkte: Hade en man på 30-35 tittad gillande på mig hade min dag varit gjord...

Av Dina - 2 maj 2009 14:37

Vaknade med ett ryck strax efter nio. Det sista jag tänkte på igårkväll, innan jag satte mig och spela och efter också för den delen, var att jag skulle gå in på F&S och se om det fanns plats på dansen. Jag glömde det och imorse trodde jag det var kört, men icke då. Tog cykeln ner till Ormingehallen och dansade loss med alla andra entusiaster.

Kom hem och gjorde iordning frukost till mig och Oliver, sen spelade vi yatzy. Och sen spelade jag det förbannade spelet igen, Olivers kompisar Filip och en annan kom in. Dom var jätteimponerade att jag var så duktig, dom skulle bara veta hur mycket jag har övat... Oliver skvallrade och Filip utbrast: Dina, du har blivit ett riktigt spelgig! (Eller nåt sånt)

Med dom orden var jag tvungen att resa mig upp och göra någon nytta.

Så, nu har jag diskat, bäddat rent i sängen och väntar på Micke som är på väg hem, vi skulle hitta på nåt i det fina vädret.

Av Dina - 1 maj 2009 21:52

Tänk att jag har bott i Sverige i 37 år och aldrig tagit en promenad runt långholmen förän idag?!

Det var helt underbart där! Micke, jag och Athos gick om kring i flera timmar, sen satte vi oss och åt en glass i ett av caféerna som fanns där.

Jag kan bara säga att Långholmen har nu blivit en favorit för mig, jag har redan planerat nästa picknick, nästa fika och nästa restaurangbesök alla kommer att ske där. Jag ska gå på vart enda ställe som finns där.

Jag blev dessutom väldigt nyfiken på hela stället, så jag ska ut på nätet imorgon för att hitta en bok om långholmen och husen som finna där. Hoppas Harald Norbeli har skrivit något, jag gillar honom, lyssnade alltid på honom när han hade programmet "Gata upp och gata ner" i radion.

Japp, som sagt jag vill veta allt, om var enda liten sten!

Kul, imorgon ska Micke vara borta hela dagen och jag kan leta efter litteratur i lugn och ro... :-)

Btw... Nästa fina soliga dag, ev nästa helg, tänkte jag packa picknickkorg och Kubspel och alla som vill får följa med! *hinthint*

Av Dina - 1 maj 2009 21:39

Igår kväll ringde telefonen ganska sent. Det var Aulikki som ville prata bort en stund. Trevligt, det var länge sen vi talades vid.

Jag har en ovana att jag måste hålla på med något när jag pratar i telefonen. Dagtid brukar jag plocka runt samtidigt som jag pratar, men det funkar inte lika bra på kvällen. Så då sitter jag oftast och ströspelar mahjong. Igår kväll när jag hade svarat satte jag mig vid Mickes dator för att återigen spela. När man loggar in på hans dator kommer man in på msn sida och där hade dom reklam för ett spel som påminnde om tetris (som jag tycker är kul) så jag tryckte på den. Men fick en spelrunda och ville man spela mer så var man tvungen att logga in sig på King.com vilket jag gjorde fort som attan.

Spelet heter "Bejeweled 2".

Som tur var hade Micke somnat i sin fotölj så han märkte inte att jag tillbringade 2,5 timmar framför datorn. Lång efter att jag och Aulikki lagt på. Jag är ingen spelmänniska, men det här spelet blev som en drog. Lite till och lite till.

Micke har somnat i soffan nu med. Han, jag och Oliver satt och åt middag i vardagsrummet och tittade på film. Filmen är slut, Oliver gick in på sitt rum, Micke sover som sagt och jag tror att jag ska logga in mig på King.com och roa mig lite på egen hand...;-)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards