Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Sjuk

Av Dina - 8 februari 2011 20:10

Redan innan helgen började det sticka i min hals och jag kännde mig inte alls 100%. Men jag höll ut hela min arbetshelg. Igår var jag ledig, då var det som att öppna en kran, snoret rann, halsen stack, febern gick upp och ner, men det värsta av allt är hostan. Den är hemsk! Först hostar jag så jag får ännumer ont i halsen, sen hostar jag hysteriskt och sen hostar jag tills allt jag inte har ätit kommer upp. Men när jag tittade ut idag och såg det vackara soliga vädret så tänkte jag att jag måste få lite frisk luft.

Så jag tog Athos och gick en sväng i skogen.

Mer behövdes inte, det tog på mina krafter och jag krachade ner i sängen.


Istället för att ta hand om mig så fotade dom mig istället. Det var Oliver som ville dokumentera vanskötseln av honom att det inte fanns någon mat färdig när han kom hem.

Har ni sett filmen "Stepbrothers"?

Det är Oliver, jag inser det mer och mer... :-/


Idag var det Lasangedag hos oss. AnnaMaria gör jättegod lasange, och den är inte nyckelhålsmärkt någonstans såg jag idag...

Medans hon gjorde den så masade jag mig upp för att göra en annan lasange som jag har spanat in ett tag nu men inte har haft tid att göra. Idag tog jag mig tid. Det var en vegetarisk lasange. Getostlasange med ratatouille. Himla god!


Här kommer den:

Spenatlasangeplattor.


Getostsås:

50 g Smör

5 msk Vetemjöl

1 l mjölk 3% (jag har inte 3% så jag tog hälften mellanmjölk och hälfgen grädde)

250 g Getost av typ Chévre

2 msk flytande Honung.


Ratatouille:

1 Zucchini

1 Aubergine

1 Röd paprika

1 Rödlök

3 Vitlöksklyftor

2 tsk Timjan

2 tsk Oregano

3 msk Tomatpuré

500 g Krossade tomater

1 tsk Socker


Börja med getostsåsen. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Spåd med mjölken, lite i taget och rör om. Låt såsen småkoka 3-4 min rör om då och då. Sänk värmen, skär bort ev kant på osten. Bryt den i bitar och lägg ner den i såsen. Tag från plattan. Häll ner honungen och salt och vitpeppar.

Sätt ugenen på 200 grader.


Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor. Stek upp dem i olja. Samma sak med aburginen. Dela paparikan och kärna ur, dela den i ca två cmers tärningar.

Finhacka Rödlöken och vitlöken, fräs det i en wokpanna eller i en kastrull utan att de ska få färg. Lägg i paparikan. Häll sedan på tomatpurén och krossade tomater och örtkryddor och låt det puttra ihop, häll i zucchinin och aburginen. Häll på sockret och låt allt puttra några minuter.

Gör iordning en ungsfast form. Börja med ostsåsen och varva. Sista lagret ska vara ostsås, strö på med rigen permesan. och skjus in i ugnen.        

 
 
Ingen bild

Sarah

9 februari 2011 19:23

Men krya på dig! Kanske du har akut semmelbrist.

Dina

10 februari 2011 10:29

Nejdå, av någon anledning kan jag äta allt, hur sjuk jag än blir... :-D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dina - 17 januari 2015 14:26

Sommaren och hösten 2014 har inte riktigt varit mitt år. Av många olika anledningar har jag mest försvunnit från joredens yta, känns det som, utom då jag har varit på jobbet, där jag har varit så mycket jag har kunnat. Kanske mest för att slippa ta...

Av Dina - 18 augusti 2014 12:36

Igår var jag bjuden till Yvonne på girllmiddag. Meningen var väl att vi skulle laga mat tillsammans, men jag jobbade till kl 18- och jag tror att verken Yvonne eller hennes mamma hade lust att börja med maten så sent.  Så innan jag ens hade lämnat ...

Av Dina - 14 augusti 2014 22:57

Jag vet inte om det är såhär för alla när man blir äldre eller om det är bara jag. Man vill så gärna träffa och umgås med sina vänner, men tiden räcker inte till... När hamnade jag i den här negativa spiralen och hur tar man sig ur?   Då och då l...

Av Dina - 14 augusti 2014 14:29


Någonting jag aldrig har klarat under hela mitt liv är underklädesshopping. Jag tittar när jag är i butikerna men jag köper nästan aldrig. Bara när jag absolut måste och då blir det mer praktiskt och bekvämt än nåt annat. Kritiken haglar här hemm...

Av Dina - 14 augusti 2014 08:55

Jag har många vänner från Iran, Irak, Kurdistan, ja området däromkring och nästan alla frågar mig varför jag inte färgar med Henna. Och jag vet inte varför, jag bara gör inte det. Mitt hår skulle bli så mycket bättre om jag använde Henna.   S...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards